Hírek

2012.07.05.Bosch rendszerek a Castrum Sec. új telephelyén

A Castrum Sec Kft. tulajdonosai az új telephely kivitelezése során, különös gondot fordítottak, arra, hogy a portfóliójukban lévő rendszerek közül a legmodernebbeket telepítsék, és építsék be az épületbe.
A rendszerek funkciója részben bemutató jellegű is, részben pedig az épület biztonságát szolgálja.

Lehetőség nyílik arra, hogy a jelenlegi, illetve a jövőbeni partnereknek, élesben mutassák be az egyes megoldásokat, azok működését, illetve a komplexitást szolgáló integrált felületet is.

A Bosch által gyártott rendszerek közül, ki kell emelni, az FPA 1200-as tűzjelző rendszert, amelynél, az irodaterekben a „láthatatlan” FAP-O520-as süllyesztett érzékelőket szereltek fel, amik rendkívül jól alkalmazkodnak az igényesen kialakított környezethez. Az épületben megtalálható, a Bosch MAP-5000 behatolás jelző rendszer, több partíciós megoldással, külön választva, az egymástól eltérő funkciójú, és használati idejű tereket. A Bosch AMC beléptető rendszer segítségével, a kollégák, kártyájuk használatával tudnak bemenni, azokra, a helyekre, ahova a munkavégzésük kiterjed.

A hangosításnál a Bosch Praesideo megoldása került installálásra,
segítségével, megvalósítható az egyes zónákba történő bemondás, háttérzene, illetve veszély esetén az evakuációs hangjelzés. A rendszer több bemenetről is képes műsorforrást fogadni.

Fontos kiemelni a BVMS Professional 3.0 alapú kamera rendszer megoldást, amely a kamerák felvételeit, egy 8x1 TB-os háttértárral szerelt DLA Storage-ra rögzíti. Kamerák tekintetében, igyekeztek felvonultatni, mindazokat a típusokat, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot ügyfeleik körében, és nem utolsó sorban, figyelembe vették, a telephely védelmi koncepcióit is.

A rendszerben, megtalálhatóak, Bosch VG5-825-ös PTZ, Bosch NTC-255PI csőkamerák, Bosch NBN-921-P box kamerák, Bosch NDN-921V03-P, Bosch NDC-265-P, Bosch NDC-225-PI IP dome kamerák. A box kamerák, a Bosch EXPB-3W-KIT házakba kerültek. Az éjszakai „megvilágításról” 2 db UFLED95-WBD fehér fényű infra reflektor gondoskodik.

Nagyon fontos szerepet kapott a rendszerek integrációja. Az integráció, amely kiemeli a céget a hasonló profilú vállalkozások közül.

A Bosch BIS (Building Integration System) összefogja a fent felsorolt rendszereket, kihasználva, azok egymáshoz való illeszthetőségét. Megvalósításra került, a rendszerekben lévő összes periféria, és azok állapotának megjelenítése, az épület alaprajzán. Valós időben is kaphatunk arról is információt, hogy éppen melyik kamera, vagy mozgásérzékelő „látóterében” történik mozgás, ki halad át éppen valamelyik beléptetési ponton, milyen a tűzjelző rendszer perifériáinak az állapota.
Egy erre a célra kialakított monitor falon követhetjük nyomon, testreszabott képtartalmak segítségével, akár rajzos, akár szöveges, esemény kijelzés formájában a történéseket.

A reggeli munkakezdést vidámabbá teszi, a belépési eseményhez kapcsolt háttérzene indítás, illetve a hangosításnak is külön kezelő felület készült, egy saját fejlesztésű html lapon, ahova a web rádió alkalmazás is integrálásra került. Az integrációba illeszkednek, az épület egyéb rendszerei is, mint például az árnyékolók és a Dali buszos világítás állapot változtatása.

Szalai Péter
Műszaki igazgató
 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark