Hírek

2012.10.10.Security 2012. Essen

Dinamikus növekedésünk fenntarthatósága, illetve a piaci trendek pontos és átfogó ismerete érdekében ez évben is meglátogattuk a 2 évente megrendezésre kerülő, immáron 20. esseni, Security 2012 kiállítást, mely Európa legjelentősebb e témájú rendezvénye.

A kiállításon 12 csarnokban, mintegy 100.000 m2 alapterületen 40 ország 1086 kiállítója jelent meg és mutatta be érdekes, egyedi, újszerű vagy éppen legnépszerűbb termékeit, megoldásait a 115(!) országból érkezett 39.000 látogatónak.
A csarnokokban tematikusan szervezve helyezkedtek el a kiállítók, attól függően, hogy a biztonságtechnika, illetve a vagyonvédelem mely területén érdekeltek. Így olyan kiemelt témák voltak, mint tűzvédelem, videotechnika, elektronikus vagyonvédelem, speciális gépjárművek, IT-biztonság és mechanikai védelem, tanúsító-minősítő intézetek, illetve hatóságok és szakmai testületek.

A Bosch Security Systems szerződéses partnereként, időnk jelentős részét a Bosch standján töltöttük, mely ez alkalommal is a legnagyobb és az egyik legimpozánsabb volt a rendszer-megoldásokat kínálók között.
A standon dolgozó szakemberek (volt kollégáink) készséggel vezettek bennünket végig a virtuális reptér egyes fogadó-kapuinál. Így tájékoztatást kaptunk a BVMS video felügyeleti szoftver legújabb verziójáról, mely például már megoldást kínál az utóbbi idők egyik jellemző igényére is, a szerver-virtualizációra. Áttekintettük a Bosch professzionális HDR kamera sorozatát is. Ma már minden Bosch HDR kamera 3 változatban is elérhető (falikaros normál kivitel, dóm házas változat és gyorsmozgású AutoDome verzió). Bemutatták továbbá a Praesideo digitális EVAC rendszer új, grafikus felületét, mely már több nemzetközi alkalmazáson üzemel nagy megelégedéssel.
A stand egyik kiemelt témája a nagyvállalati igényekre megoldást kínáló, újgenerációs UGM 2040 felügyeleti központ volt, mely teljes kompatibilitást biztosít a korábbi-, illetve jelenlegi tűz- és behatolásjelző rendszerek irányába, ugyanakkor a kommunikáció, a megjelenítés és a kezelés már teljes mértékben a legújabb fejlesztésű, IT alapú célhardverek által biztosított.
A Bosch sem hagyhatja figyelmen kívül a populáris igényeket, így számtalan mobil alkalmazást mutatott be, az egységes tűzoltósági kezelőtől kezdve, a térképes alkalmazásokon áta kameraképek megjelenítéséig.
Érdekességként meg kell említeni a tűzesetek videokamerák általi detektálását. Az intelligens képelemző szoftver a tüzet korai szakaszában felismeri, akár füstképződéssel, akár lángfázissal kezdődő tüzek esetében is. Alkalmazásuk természetesen a nagy kiterjedésű, jól belátható kül- és beltereken optimális.

Az előadásokról és a kiállítás egyéb érdekességeiről további részletek a http://security2012.bosch-sicherheitssysteme.de/security2012, illetve a http://www.security-messe.de/en/security/index.html oldalakon található.

Castrum Sec Team
 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark