Hírek

2013.05.14.Térfigyelő rendszer és Kertvárosi térfigyelő rendszer kiépítése Tatabányán

A Tatabányai Megyei Jogú Város Önkormányzata által, a Kertvárosi kamera rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési pályázatot, cégünk a Castrum Sec Kft. nyerte el. A új kamerák kiépítése a közelmúltban megtörtént, amely integrálásra került a városban már működő térfigyelő rendszerhez.

A bővítés végponti része 5 db Bosch VG5 PTZ kamerából, illetve 4 db, már meglévő fix kamera városi térfigyelőbe történő illesztéséből állt.
Az új kamerák a Verebély László utca 4. és 28. számú épületen, a Szent György utca 34., 53., valamint a Dr. Vitális István u. 35. számú épületek mellett található közvilágítási oszlopra kerültek.
Az új kertvárosi térfigyelő kamerákat és a Szent György út 41. szám alatti orvosi rendelőnél már meglévő analóg kamerákat integráltuk a Megyei Rendőr-főkapitányságról üzemeltethető térfigyelő rendszerbe. Az adatátviteli utat Wifi megoldásokkal biztosítottuk.
A térfigyelő rendszer központjában is jelentős kapacitásbővítést hajtottak végre munkatársaink, mint a rögzítő hardver, mind pedig a rögzítési tárterület tekintetében.

Schmidt Csaba, a város polgármestere 2013. áprilisában, az átadást követő sajtótájékoztató keretében mutatta be az új rendszert, és elismerően beszélt arról, hogy a kamerák eddigi működése is mennyire hasznosnak bizonyult. Hangsúlyozta, hogy a lakosság nyugalmát, a közvagyon megóvását felelősséggel kezelő önkormányzatok, így a tatabányai is, korszerű térfigyelő rendszerek üzembe állításával segítik elő a helyi közbiztonság javítását, valamint így is segítik a Közterület-felügyelet tevékenységét és a rendőrség bűnüldöző munkáját. Pataki Zoltánné a körzet önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az intézkedés a kertvárosi lakosok érdekeit szolgálja, hiszen a térfigyelő-rendszer működtetésének célja a közbiztonság növelése, a közterület általános rendjének biztosítása, a rendszer által lefedett területen található vagyon megóvása.

A műszaki átadáson, az Önkormányzat, a Közterület felügyelet, és a Rendőrség képviselői vették birtokba, az új rendszerelemeket. A Tatabányán üzemelő térfigyelő rendszer nagyon jó példája, az Intellio menedzsment, illetve a Bosch professzionális kamera megoldásainak, együttes alkalmazására.
2012. február 15. óta a megyeszékhely centrumában már működő kameráknak köszönhetően sok esetben sikerült bűncselekményeket megelőzni, elkövetőket beazonosítani, továbbá szabálysértési eljárásokat indítani.
A rendszer kimutathatóan segíti a prevenciós, a felderítő munkát, illetve a közlekedők szabálykövető magatartását, ezért már szóba került a további bővítésnek a lehetősége.

Castrum Sec. Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark