Hírek

2013.05.23.Büki Térfigyelő Webkamera rendszer kiépítése és gyengeáramú rendszerek kivitelezése a Büki Önkormányzat épületében

Ahol sok turista megfordul, ott különösen nagy figyelmet kell fordítani a közbiztonságra, a vagyonvédelemre. Ezek javítása érdekében a Bük város Önkormányzata már az idei költségvetés tervezésének időszakában eldöntötte: webkamera rendszert telepít mind a város, mind a fürdő frekventáltabb pontjain.

A város térfigyelő kamerarendszer kiépítésére adott be pályázatot a Belügyminisztériumhoz.
A tizenhatmilliós költségvetésű fejlesztéshez tízmillió forint támogatást igényeltek.

Bük város Önkormányzatának megbízásából, cégünk, a Castrum Sec Kft. két jelentős projektet is végrehajtott a 2012-es év második felében.
Elkészült a Büki Önkormányzat, új épülete, ahova gyengeáramú megoldásokat szállítottunk, illetve a város Térfigyelő rendszere.
Az Önkormányzat megújuló épületébe egy Bosch FPA-1200-as tűzjelző központ került beüzemelésre, melyhez, egy hő és füstelvezető rendszer is illeszkedik.
A hivatalban modern Avaya IP Office telefon központot is telepítettünk, az újonnan kivitelezett Strukturált hálózat mellett. A biztonságot riasztó rendszer is szolgálja. Az ügyfelek gyorsabb beengedését, pedig egy Urmet kaputelefon rendszer segítségével segítjük elő.
A városban kiépített térfigyelő rendszernél, az Intellio menedzsment megoldását, és fix kameráit, kombináltuk, a teljesebb védelem érdekében, a Bosch VG5 full HD-s kameráival. A rendszer a város jelentős csomóponti részeit lefedi, az összesen 10 helyszínen telepített kamerával.
Az adatkapcsolatot Wifi hálózat biztosítja. A kamerák segítségével lefedésre kerültek a város bevezető útjai, illetve a VG5-ös kamerák közül két darab web kamera funkciót is ellát, köszönhetően, a jól megválasztott, magaslati pontra történő telepítésnek.
A rendszer központja, az Önkormányzatra került elhelyezésre.


Németh Sándor polgármester
elmondta: a város együttműködési megállapodást kötött a Kőszegi Rendőrkapitánysággal a webkamera hálózat közös üzemeltetésére. A rendszer központja a felújított, új polgármesteri hivatal épületében kapott helyet.

A menedzsment oldalon vannak még tartalékok, további kamerák befogadására is alkalmas, egyelőre azonban tízet üzemeltetnek. A fürdőváros vezetői bíznak benne, hogy a kamerás kontroll visszatartó erőt jelent majd a potenciális bűnelkövetők számára, szükség esetén pedig a bűncselekmények felderítésében is segítségére lesz a rendőrségnek.

Castrum Sec. Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark