Hírek

2013.10.09.Bosch 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző központ IP kommunikációs interfésszel

A Bosch a tűzjelző és a vészhangrendszer között IP kapcsolatot hozott létre.

Tűz esetén az érintett terület vagy az épület kiürítése mindig kulcsfontosságú, ezért komoly szükség van arra, hogy a tűzjelző berendezéseket és az épülethangosítási rendszereket megbízható, kétirányú kapcsolat kösse össze. A Bosch 5000-es sorozatú moduláris tűzjelző termékcsaládjának legújabb típusa ezt az elvárást felhasználóbarát módon teljesíti.

A tűzjelző központot ezúttal egy IP kommunikációs interfésszel látták el, amely megteremti a kapcsolatot a Praesideo épület- és vészhangosítási rendszerrel, rugalmas és könnyen bővíthető kapcsolatot biztosítva a két rendszer között.

A tűzjelző és a vészhangosító rendszert Ethernet köti össze, ami számos fontos előnyt eredményez. Először is, nincs szükség további hardverelemek telepítésére és bonyolult kábelezésre, ami idő- és költség-megtakarításhoz vezet a telepítés és a vezetékezés során. A helytelenül bekötött kábelek veszélye sem áll fenn többé, hiszen csak egyetlen Ethernet összeköttetés szükséges, szemben a régebbi sok-kábeles csatlakozásokkal. Másodszor, a kiterjedt diagnosztikai funkcióknak köszönhetően állandóan és gyorsan elemzi a kapcsolat állapotát, így egyértelmű visszajelzést tud adni róla. Végül pedig, ha a jövőben a rendszer bővítésére kerülne sor, nem lesz többé szükség a hardverkapcsolatok bonyolult és könnyen elrontható újrakábelezésére.

Az új tűzjelző központ nagyobb rugalmasságot biztosít a projektek tervezése során is, lehetővé teszi az ügyfélre szabott és komplex evakuációs szabályrendszer beprogramozását, és könnyen továbbfejleszthető a későbbiekben új hardver telepítése nélkül is.

Az EN 54 minősítéssel rendelkező interfész kitűnően használható olyan nagyméretű alkalmazásokhoz, mint bevásárlóközpontok vagy olyan összetett rendszerek esetén, mint a repterek vagy vasútállomások. Végül, de nem utolsó sorban, a rendszer OPC kapcsolaton vagy szoftverfejlesztő csomagon keresztül harmadik fél által gyártott épületmenedzsment rendszerhez is csatlakoztatható.

További információkkal készséggel áll rendelkezésére a Castrum Sec csapata, a Bosch minősített rendszerintegrátor partnere.
 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark