Hírek

2013.11.13.Szakmai fórum a Katasztrófavédelem szakembereinek

A Castrum Sec Kft. 2013. október 24.-én tartotta meg azt a saját szervezésű szakmai fórumot, melyre a megye katasztrófavédelemmel foglalkozó szakembereit hívta meg.

A rendezvény helyszíne a Castrum Sec Kft. szombathelyi központi épülete volt, ahol a résztvevők egy rövid házbejárás során találkozhattak a szakma újdonságaival, fejlesztéseivel, egyedi megoldásaival is. A Castrum Sec Kft.tulajdonosai, Czvitkovics László és Hubay Pál megnyitó beszéde, köszöntője és rövid cégbemutatója után a résztvevők Csepregi Csaba (Fromet Expert Kft.) Szalai Péter (Castrum Sec Kft.) és Bárány Attila (Robert Bosch Kft.) előadásait hallgathatták meg.

Az interaktív fórumon az alábbi témákról volt szó:
• A beépített tűzjelző berendezések tervezésének problémái.
• A beépített tűzjelző berendezések üzemeltetési problémái.
• A beépített tűzjelző berendezés felülvizsgálatát és karbantartását végző szolgáltatásokkal szemben támasztott követelmények.
• Tűz átjelzéssel kapcsolatos kérdések.
• Gyártói ajánlások, előírások, a tűzjelző berendezések karbantartójával szemben
• A Bosch Maintanence Club bemutatása

Csepregi Csaba előadó
Építészeti tűzvédelmi tervezői és tűzjelző berendezés tervezői, valamint tűzvizsgálati szakértői jogosultsággal rendelkezik 1989-től több mint 22 éven keresztül tűzmegelőzési területen dolgozott a Fővárosi Tűzoltó parancsnokság különböző szervezeti egységeinél (Fővárosi XVIII.-XIX. kerületi Tűzoltó parancsnokság, Dél-pesti Tűzmegelőzési Régió, Tűzmegelőzési Főosztály).
A szervezeti egység megszűnéséig a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tűzmegelőzési Főosztályának vezetője volt. Kiemelt szakterülete a beépített tűzjelző berendezések tervezési, létesítési és üzemeltetési kérdései. Számos publikáció és egy szakkönyv fűződik a nevéhez. Több felsőoktatási intézményben, illetve jogosultságot nyújtó tanfolyamos tanít tűzjelző tervezési, telepítési, felülvizsgálati és karbantartási ismereteket. Jelenleg egy tűzvédelmi tervezéssel, szakértéssel és tanácsadással foglalkozó cég ügyvezetője.

Bárány Attila előadó
2013. január 1-jétől vette át a Bosch Biztonságtechnikai üzletág kereskedelmi irányítását. Az 1997. óta a biztonságtechnikai piacon tevékenykedő szakember legfőbb célkitűzése az ügyfélközpontú értékesítés stabilizálása. 2006-2008 között a GE Security Kft-nél dolgozott üzletkötőként, ahonnan a Bosch Biztonságtechnikához igazolt. A Boschnál először Key Account Mgr-i, majd Disztribúciós Értékesítési Vezetői és idén januártól Országos Értékesítési Vezetői feladatot lát el.

A résztvevők soraiban foglaltak helyet a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi hatósági osztályvezetője, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Költségvetési osztály munkatársai, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szombathelyi Katasztrófavédelmi kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály munkatársai, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Sárvári Katasztrófavédelmi kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály munkatársai és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Körmendi Katasztrófavédelmi kirendeltség Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály munkatársai.

A számos értékes, új és hasznos információkat tartalmazó előadásokat egy interaktív eszmecsere követett. Az előadás egy közös ebéddel zárult, ahol kötetlenebb környezetben, jó hangulatban folytatódott a szakmai diskurzus.

A visszajelzések alapján az a következtetés vonható le, hogy nagyon hasznosak ezek a szakmai fórumok, és van igény, érdeklődés az ilyen jellegű rendezvényekre.
A Castrum Sec Kft. a jövőben szeretné rendszeressé tenni a szakmai találkozókat, ahol tájékoztathatják a partnereiket és szakma dolgozóit, a megváltozott jogszabályi környezetről, új termékekről, technlógiákról.


Castrum Sec Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark