Hírek

2014.02.03.MÁV Vasútőr Kft. kamera rendszerek kiépítése, Szombathely, Csorna, Soproni állomásain

Az állomásokon kihelyezett és felszerelt kamerarendszerek célja, hogy javítsa a pályaudvaron megforduló utasok biztonságát, továbbá biztosítsa a vasúti személykocsik vagyonvédelmét, illetve segítse a kritikus területek folyamatos figyelését, szükség esetén a gyors intézkedés megtételét.

A kamerák a közforgalom számára megnyitott területen túlmenően az üzemi területet is figyelik. A képek rögzítése és kiértékelése általában a pályaudvaron található rendőrőrsön történik. A rendszerek az adatvédelmi biztos ajánlásainak megfelelnek.

Az utasok sérelmére elkövetett, ismertté vált lopások elsősorban a távolsági közlekedésben részt vevő vonatokon, és a nemzetközi vonatokon fordulnak elő. A lopások száma 2004-ben jelentős mértékben, mintegy 30 százalékkal csökkent, de tovább javult a biztonság 2005-ben is.
Az utasok sérelmére elkövetett jogsértő cselekmények számának és a keletkezett károk összegének csökkentésében jelentős szerepe van a MÁV Vasútőr Kft-nek. A vasútőrök 2004-ben kezdték meg a kísérő biztonsági szolgálatot a MÁV meghatározott személyszállító, elsősorban az IC vonatain. A vagyonőrök jelenléte nagymértékben hozzájárul az utasok sérelmére elkövetett vagyonelleni cselekmények számának csökkenéséhez.

MÁV Vasútőr Kft. kamera rendszerek kiépítésére vonatkozó megbízási projekt (Szombathely, Csorna, Sopron) 2013. augusztusában indult.
A feladat, kamera rendszerek kiépítése volt összesen 4 állomáson. A rendszereket GYSEV kompatibilisnek kellett kiépíteni. Intellio kamerák kerültek felszerelésre.
A rögzítő szerverek integrálásra kerültek a GYSEV biztonsági rendszereibe. Az adatátviteli hálózat tekintetében kialakítottunk, optikai, réz, és vezeték nélküli csatlakozásokat is.
A rendszerek a jövőben bővíthetőek, így a további kamerák felszerelésével, nagyobb terület lefedése érhető el.
A projekt 2013. októberében zárult.

Castrum Sec Team

 


 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark