Hírek

2015.02.04.Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt. kamera rendszereinek kiépítése és bővítése

Az északnyugat-magyarországi régió négy megyéjében hat Volán-társaság szállítja az utasokat:
a Bakony, a Balaton, a Kisalföld, a Somló, a Vasi és a Zala Volán.
Január 1-jétől mindegyik cég beolvadt az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt.-be.

Az ÉNYKK Zrt. kötelékébe tartozó 6 Volán társaságnál történt kamera rendszer korszerűsítés, illetve kiépítés. (Kisalföld Volán Zrt., Zala Volán Zrt., Somló Volán Zrt., Bakony Volán Zrt., Vasi Volán Zrt., Kisalföld Volán Zrt.)

A munkálatok 2014. júniusában kezdődtek, és augusztus végéig tartottak. Jól megtervezett koncepció mentén folytatódott a 2013-ban elkezdett egységes Videós rendszer kiépítése.
A 2013-ban 6 helyszínen már jól vizsgázott rendszer bővült tovább. A megvalósítás során további Intellio szerverek kerültek elhelyezésre több helyszínen, a hozzájuk kapcsolt Bosch, és Intellio kamerákkal. A cél, azoknak a területeknek a lefedése volt, amelyek az utas forgalommal leginkább érintettek, főként autóbusz állomások.
Fokozott vagyonvédelmi célkitűzés volt, a műszaki telephelyek védelme így jelen projekt helyszínei között ezekből is megtalálható volt néhány. Telepítésre kerültek FIX és PTZ kamerák, illetve rendszámolvasó kamerák.
A rendszámolvasó kameráknak sorompók nyitásánál is hasznát veszik, amellett, hogy segítségükkel a rendszer adatbázisba gyűjti a ki és be irányú forgalmat. Forgalmas üzemanyag töltő állomások is felszerelésre kerültek, éjjel is tökéletes képet adó kamerákkal. Igényként merült fel, autóbusz állomások kamera képeinek, továbbítása, rendőrségi ügyeletek felé, melyre, kollégáink biztonságos műszaki megoldásokat készítettek.
Az ÉNYKK Zrt. szombathelyi székhelyén lévő művelet irányítási központban telepítésre került a rendszer megjelenítő központja, amely full HD felbontású monitorokon biztosít megjelenítést az egyes telephelyek kamera képeinek számára.

Noha bőven akad még tennivaló a közösségi közlekedés korszerűsítése terén Vas megyében, ha a legújabb fejlesztések valóban beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, az utasok komfortérzete sokat javulhat az elkövetkező években.

Castrum Sec. Team
 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark