Hírek

2015.03.14.A körmendi Batthyány Kastély kamera rendszerének kiépítése

A körmendi Batthyány kastély épületeinek nagy része az Önkormányzat vagyonkezelésébe került. Az ingatlanok birtokbavételére azonban még nem került sor, mivel a kastély vagyonvédelme tekintetében a Képviselő-testületnek előbb döntést kell hoznia.
Az Önkormányzat már a korábbiakban az épületekre vagyonbiztosítási szerződést készített elő, így biztosítási szempontból a védelem megoldott, mint ahogy az szerződéses előírás is volt egyben.
Bebes István polgármester a következő megoldásra tett javaslatot a Képviselő-testület felé:
- Az Önkormányzat az épületet bekameráztatja, mely kamerák közvetlenül a Rendőrségre lennének bekötve.
A kamerarendszer telepítésére árajánlatot kértek be. A képviselők egyetértettek az előterjesztettekkel, s 12 igen szavazattal fogadták el a kamerarendszer telepítését.

Cégünk kapott megbízást a körmendi Battyhyány kastély kamerarendszerének kiépítésére.
Az Intellio alapú térfigyelő rendszer bővítéseként a kastélyban kiépült egy 10 kamerából álló rendszer. A kamerák közül 9 db IR reflektorral ellátott, éjszaka is jó minőségű képet mutató fix kamera. A 10. kamera pedig egy szintén nagy felbontású mozgatható kamera, amely egy teljes útszakaszt, (a kastély déli bejáratánál induló útszakaszt), illetve az út végén lévő hidat is ellenőrzés alatt tartja.
A kastély kertjének a megfigyelése, több pontból került megoldásra, így lefedve mind a belső, mind pedig a külső kertet.


A megfigyelést a Körmendi Rendőrkapitányság ügyeleti helyiségében lévő térfigyelő klienssel végzik, ahonnan azonnali beavatkozásra van lehetőség.
A telepített kamerák intelligens kamerák, melyek jelzést küldenek, egy adott területen való mozgás, illetve áthaladás esetén az ügyeleten elhelyezett riasztási monitorra.
A körmendi térfigyelő egy dinamikusan bővülő rendszer, amely a 2014-es év során több helyszínnel bővült. Alkalmazása, a rendőrségtől kapott visszajelzések alapján jó hatással van a város bűnügyi statisztikájára, és az ügyek gyors és hatékony felderítését is segíti.


Castrum Sec. Team
 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark