Hírek

2015.05.07.Epcos, Csaba u. tűzjelző rendszer kiépítése

Az EPCOS Kft. 1994 óta tevékenykedik Szombathelyen. A város egyik legnagyobb létszámot foglalkoztató munkáltatójaként passzív elektronikai alkatrészek gyártásával és fejlesztésével foglalkozik. Több mint 5000 m2-es, kétszintes csarnok épült fel a szombathelyi elektronikai cég Csaba utcai telephelyén. Az épület alapvetően termelésre készült, de az első szinten laborokat, irodákat és szociális helyiségeket is kialakítottak. Uniós források segítették a beruházást, amely mintegy 900 millió forintba került.
A Figyelő TOP 200 zsűrije 2010-ben az Év leginnovatívabb vállalatának választotta a céget.

A Castrum Sec Kft. tűzjelző rendszer kiépítésére kapott megbízást.
Az Epcos Kft. Csaba utcai telephelyén történt telephely bővítési projekt keretében Siemens tűzjelző rendszer került kiépítésre, irodai, illetve termelő területeken.
A munkavégzés már 2014 végén megkezdődött, és az építészeti munkákkal összehangolódva folytatódott a 2015-ös évben is.
Egy új Siemens Sintheso F2060-as típusú analóg intelligens tűzjelző központ fogja össze az újonnan kiépített tűzjelző hálózatot, amely a jövőre nézve bővítési kapacitást is tartalmaz. Az újonnan kiépített rendszer felügyeletére egy grafikus felügyeleti PC is elhelyezésre került, melynek segítségével a Biztonsági Szolgálat munkatársai még hatékonyabban kezelhetik a berendezést.

A B1-es irodaházban, intelligens tűzjelző rendszer került kiépítésre, melyben pontszerű hő és füstérzékelők találhatóak. A tűzjelző rendszer, hő és füstelvezető rendszerrel, illetve különféle gépészeti rendszerekkel van kapcsolatban. A tűzjelző rendszer perifériái esztétikai szempontokat is figyelemben tartva, jól illeszkednek, a modern irodai környezethez.

A termelő területeken az A3-AZ3 épületben a már említett intelligens füst, és hő érzékelőkön kívül a Securiton ASD-535 aspirációs füstérzékelő rendszerét is alkalmaztuk, amely, lehetővé teszi, nagy, nehezen hozzáférhető területek hatékony védelmét is.

A projekt lezárása, és a sikeres hatósági átadások után az Epcos képviselői elismerően nyilatkoztak cégünk munkatársainak minőségi munkájáról.

Castrum Sec Team
 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark