Hírek

2015.07.06.Tatabánya, térfigyelő rendszer bővítése, Május 1 park és Óváros

Előzmények: Napjainkban a közbiztonság megőrzésének legkorszerűbb módja a kamera rendszerek telepítése, hiszen a közterületek képeinek közvetítésével, folyamatos figyelemmel követhetők az ott történtek – mondta el Schmidt Csaba, hangsúlyozva: a meglévő térfigyelő rendszernek köszönhetően már eddig is sok esetben sikerült bűncselekményeket megelőzni, elkövetőket beazonosítani, továbbá szabálysértési eljárásokat indítani. A rendszer a tapasztalatok alapján kimutathatóan segíti a prevenciós és a felderítő munkát.

A polgármester elmondta, hogy a „Hagyomány és megújulás Óvárosban” elnevezésű városfejlesztési projekt részeként történik a térfigyelő rendszer kiépítése. Az első ütemben - a Ságvári úton öt kamerát helyeznek ki, a második ütemben a Május 1. parkban és a Gál lakótelepen hét darab új térfigyelő kamera lesz.

Cégünk kapta a tervezési megbízást a „Hagyomány és megújulás Óvárosban– Tatabánya, Május 1. park komplex felújítása”” elnevezésű városfejlesztési projektre.
A munka 2014 őszén indult melynek keretében a Tatabányán működő térfigyelő rendszer került bővítésre újabb 12 kamerával.

A Május 1. park felújítása során az Önkormányzat fontosnak tartotta, hogy a környező településrészek fokozott biztonságát is biztosítsák. A kamerák elhelyezésénél fontos szempont volt, a közösségi vagyon védelme, és a terület fokozott figyelmet igénylő részeinek megfigyelése. A telepített kamerák full HD felbontásukkal, részlet gazdag képet adnak a történésekről. A kamerák között megtalálhatóak fix és PTZ kivitelűek is. Egytől egyig a Bosch cég termékei, képviselve, az egységes rendszer elvet, amely Tatabányán minden fejlesztésnél követelmény. A kamerák vezeték nélküli átviteli úton kommunikálnak, a központi gyűjtőpont 70 m magasan helyezkedik el, és biztosít közvetlen kapcsolatot a rendőrségi központtal.
A rendszer átadásán Schmidt Csaba polgármester úr is elismerően nyilatkozott a kivitelezés, illetve a látott képek minőségéről.

Castrum Sec Team

 

 
 

 
 

 
 


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark