Hírek

2016.01.07.Brenner János Iskola gyengeáramú rendszerének kiépítése

2015. augusztusában adták át a 2,2 milliárd forint uniós támogatással épült, a katolikus egyházmegye által fenntartott Brenner János Általános Iskola és Gimnázium új épületét Szombathelyen. Az avatási ünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere felidézte: az elmúlt öt évben ötszáz iskolában több mint százmilliárd forintot fordítottak a köznevelési infrastruktúra fejlesztésére. Energetikai beruházások, sport- és informatikai fejlesztések valósultak meg, természettudományos műhelyek, laboratóriumok jöttek létre, emellett új iskolák épültek - emlékeztetett.

Englert Zsolt, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a huszonnégy tantermes épületben 485 tanuló kezdte meg szeptemberben a tanulmányait. Az új intézményben nyolcosztályos gimnázium működik. Az iskolában 600-650 diák tanul. Korábban két felújításra szoruló, régi épületben folyt a tanítás. Az új, több mint 8 ezer négyzetméter alapterületű épületben többek között szak- és normál tantermeket, 1350 négyzetméter alapterületű tornacsarnokot, laboratóriumokat alakítottak ki.

A Castrum Sec Kft. a Brenner János iskola új épületeiben tűzjelző rendszert, hő és füstelvezető rendszert, strukturált hálózatot, hangosítást, wifi hálózatot, illetve kamera és telefonrendszereket épített ki.
A megye egyik legnagyobb oktatási célú beruházásánál fontos szempont volt, hogy minőségi rendszerek kerüljenek az épületbe. A cégünk által telepített Bosch, Intellio, Avaya rendszerek garanciát adtak a megrendelői elvárások teljesítéséhez. Kiemelkedő minőségű rendszerek biztosítják, a hatékony informatikát és biztonságtechnikát az oktatási intézmény teljes területén.
A telepített Bosch FPA-5000-es tűzjelző rendszer grafikus felügyeletbe integráltan teszi még felhasználóbarátabbá a kezelést, és a jelzések értelmezését. A telepített Intellio kamera rendszer segítségével ellenőrizhetővé váltak az udvarok és a bejáratok is. A  hangosítás segítségével működik a becsengetés, kicsengetés, illetve az iskola rádió.
A kiépült strukturált hálózat modularitása miatt teljes körűen alkalmazkodik a használatával kapcsolatos igényekhez, mivel szabadon variálható a végpontok funkciója az AMP ACO családjának köszönhetően.

Castrum Sec Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark