Hírek

2016.01.13.Szombathely térfigyelő rendszer bővítése, integrálása

Szombathely az ország egyik legbiztonságosabb városa, ezt mutatja a statisztika. A vasi megyeszékhelyen a legkevesebb a bűncselekmény, miközben a felderített ügyek száma jóval meghaladja az átlagot.

A szakemberek szerint ez egyrészt a törvénytisztelő állampolgároknak, másrészt a megfelelő közbiztonsági intézkedéseknek köszönhető. A rendszert a jövőben tovább fejlesztenék. „Mindent meg kell tenni azért, hogy megmaradjon a szombathelyiek biztonságérzete”- hangsúlyozta Ágh Ernő, a közgyűlés Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottságának elnöke a tavalyi év elején a Szombathelyi Televízió magazinműsorában. „Ez a cél a helyi rendőri jelenlét és járőrözés mellett a köztéri kamerákkal érhető el. Az a feladatunk, hogy a szükséges forrásokat megteremtsük és a város problémás részeire külön is figyelmet fordítsunk.


Szombathelyi város térfigyelő rendszerének bővítését a Castrum Sec Kft. szakemberei végezték el. A több lépcsőben végrehajtott bővítések keretében 13 helyszínen, újabb 18 kamera szolgálja a városlakók nyugalmát. A bővítéssel egy időben megújult a kamera rendszer központi menedzsmentje is, amely lehetővé teszi további kamerák, a rendszerhez történő illesztését is. Mint már sok más városban, Szombathelyen is nagyon jó párosítás az Intellio menedzsment a full HD felbontású Bosch PTZ kamerákkal, melyek tű éles és részlet gazdag nagyítható képet nyújtanak a Közterület Felügyelet diszpécserei részére.

A bővítés mellett sor került régi kamera helyszínek, Intellio rendszerbe történő integrálására is, ezzel is növelve a már meglévő rendszerelemek megbízhatóságát. A bővítésről és integrálásról, elismerő szavakkal nyilatkoztak a megrendelő képviselői, illetve a napi munkájuk során a rendszert használó Közterület felügyelet munkatársai is.

Castrum Sec Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark