Hírek

2016.04.20.Szállodaóriás nyílt Balatonfüreden- Hotel Füred

A balatonfüredi Hotel Flamingo tulajdonosai, a Czigle család április 14-én este, ünnepélyes keretek között megnyitotta a Flamingo szomszédságában lévő legújabb szállodájukat, a Hotel Füred Spa & Conference-t.

A teljes mértékben felújított és átalakított, alapvetően konferenciák lebonyolítására szakosodott, különlegesen szép, tágas wellness részleggel is felszerelt szálloda 199 szobával, 398 férőhellyel rendelkezik.
Csepreghy Nándor parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy az Európai Uniótól és a Magyar Államtól összesen 1,6 milliárd forintnyi (vissza nem térítendő) támogatás jó helyre került, mert ez a beruházás többek közt jelentősen segíti a Balaton-partnak azt az általános gondját, amely a szezonalitás következtében sújtja. A turizmust a kormány fontos kitörési pontnak tekinti, és a balatonfüredi ház átalakításra adott pénz tovább növeli a Balaton régió népszerűsítését és versenyképességét.
Kontrát Károly miniszterhelyettes, államtitkár, aki a térség parlamenti képviselője, a Balaton emblematikus helyének nevezte az új szállodaóriást. Hozzátette, a tópart csúcsszálláshelye került átadásra, amely egyben a Balaton zászlóshajója is lehet.


A mindössze 15 hónap alatt levezényelt építkezésről röviden:
1. a ház beruházásához szükséges pénz előteremtését, a pályáztatást a Rekontir cégcsoport végezte, a kivitelező a Swietelwsky volt, a belső építészet tervezését pedig Jack Tiborra bízták,
2. 20.000 nm2-en 500-an dolgoztak a monstre építkezésen,
3. 13 szintes a ház, hatalmas közösségi helyekkel és többszinten teraszokkal,
4. három szinten csak lakosztályok készültek, köztük két elnöki lakosztály is született,
5. 800 fő befogadására alkalmas a konferenciaterem,
6. 300 férőhelyes a látványkonyhával is felszerelt étterem,
7. a wellness részlegen öt beltéri és két kültéri medencét alakítottak ki, emellett saját vízparttal, homokos stranddal rendelkezik a hotel,
8. különböző szanuák, gőzfürdő, sóbarlangok és élményzuhanyok is a szolgáltatások részei,
9. egyelőre 100 embernek ad munkalehetőséget az új hotel, de ez a szám várhatóan a későbbiekben tovább nő.

Czigle János családfő elmondta, hét évig nézte a Flamingo szomszédságában álló lerobbant, elárvult házat, amíg családjával közösen arra a döntésre jutottak, hogy megpályázzák a felújítást, és ebbe a munkákba ma is belevágna, mert szereti a kihívásokat. Főként a konferencia-kapacitás mértékére valamint a wellness részleg megvalósítására, kivitelezésére a legbüszkébb, ez utóbbinál sikerült a fények, hangulatok, melegség érzetét visszaadni, és igazán különleges, egyedi, gyönyörű megoldás született. A ház célcsoportjának alapvetően a felnőtteket, üzletembereket, konferencia-vendégeket nevezi, és alapvetően magyar vendégkört várnak a házba.

A Hotel Füred szállodában cégünk a gyengeáramú rendszerek kiépítését és beüzemelését végezte.


Elkészült egy több mint 1300 pontszerű, illetve aspirációs érzékelőkből álló, két redundánsan beüzemelt Bosch FPA-5000 tűzjelző központ által vezérelt tűzjelző rendszer, mely grafikus megjelenítéssel segíti a diszpécserek, illetve a felügyeletet ellátó személyzet munkáját. Az érzékelők között megtalálhatók a Bosch új Avenar sorozatú érzékelői, illetve az FAP-O520-as süllyesztetten szerelt érzékelők is. A sima, süllyeszthető beépítésnek köszönhetően az érzékelők magas szintű esztétikai követelmények esetén is alkalmazhatók, így a hotel exkluzív tereiben is messzemenőkig megfelelnek. A tűzjelző rendszer kapcsolatban van többek között, a hő és füstelvezetéssel, az oltórendszerekkel, a beléptető rendszerrel is.
A kamera rendszer jelenleg több mint 170 kamerából áll, melyek az Intellio cég termékei. A kamera rendszer menedzsmentjét az Intellio cég IVS3 felügyeleti rendszere biztosítja, amely lehetővé teszi az intelligens, esemény vezérelt beavatkozást is. A kamerák között megtalálhatóak, bel és kültérre telepített, illetve PTZ kamerák is, melyek jól illeszkednek a hotel modern környezetébe. A felvételek kezelését redundáns működésű szerverek biztosítják. A duál monitoros munkaállomások részlet gazdag képet biztosítanak a történésekről.
Egy DSC riasztó rendszer, illetve egy őrjárat ellenőrző rendszer került még telepítésre, melyek szintén a kiemelt biztonságot szolgálják.

Castrum Sec Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark