Hírek

2016.04.26.Új bemutatóeszközzel bővült az iskola repertoárja

A héten ünnepélyes keretek között átadásra került egy analóg intelligens tűzjelző központ működését ismertető interaktív bemutatófal.

Az átadott analóg intelligens tűzjelző rendszer a legújabb fejlesztésű (425-ös sorozatú) rendszerelemeket tartalmazza, amelyekben a ma ismert leghatékonyabb módon lépnek fel a tűzjelző berendezések működését zavaró tényezőkkel szemben. A februárban induló képzési modul keretében a Tűzvédelmi szervező szakos hallgatóink ismerhetik meg leghamarabb a bemutató tablót.
Bárány úr meghívására januárban tanárainkkal el fogunk látogatni a Bosch Security Systems-hez a tevékenységük jobb megismerése érdekében. Az innovatív cégcsoport biztonságtechnikai üzletágának erősségei a tűzjelző berendezéseken túl a videó megfigyelő rendszerek, behatolás jelző rendszerek, beléptető és felügyeleti rendszerek, konferencia rendszerek, épület- és vészhangosítási rendszerek, stb.
Az együttműködés keretében a Bosch cég a fejlesztéseivel megmutatkozhatnak a szakmai és tudományos konferenciáinkon, illetve kölcsönösen részt veszünk egymás továbbképzési programjában. Igény esetén segítenek az objektumaink integrált elektronikus védelmének kialakításában.
Közel másfél évvel ezelőtt ültünk asztalhoz Diriczi Miklós tű. ezredes igazgató-helyettes úrral, a Bosch Security Systems vezetőjével Bárány Attila úrral és Szabó Tibor úrral, aki az egyik rendszer integrátoruknak a Castrum Pro Kft-nek az ügyvezetője. Célunk volt keresni az együttműködési lehetőségeket a kölcsönös előnyök szem előtt tartásával. Több tématerületen is találtunk kapcsolódási pontokat. A beszélgetés során – a magunk részéről – megfogalmaztuk azt az igényünket, hogy az Automatikus tűzvédelmi berendezések című tantárgy oktatásához szükségünk lenne olyan szemléltető eszközökre, amelyekkel a tanulóink a való életben találkozhatnak. Ezzel is fokozni szeretnénk az élményszerű oktatást, hogy ne csak tankönyvekből, bemutató vázlatokból ismerhessék meg a tűzvédelmi berendezések működését. Erre az igényünkre felajánlották, hogy a Castrum Pro Kft. szakemberei elkészítenek egy olyan bemutató tablót, amellyel modellezni lehet egy tűzjelző rendszer működését, vezérlési lehetőségeit és üzemeltetési feladatait.
Bárány úr elmondta, a Bosch cégcsoport filozófiájának fontos eleme, hogy az éves bevételük jelentős százalékát kutatásfejlesztésre és oktatásra fordítják, valamint az innovatív termékeikkel jelen szeretnének lenni a hétköznapokban, hogy az emberek minél jobban megismerhessék azokat.

Major Lajos tű. alezredes
vezetőtanár

Forrás:
http://kok.katasztrofavedelem.hu/hirek/468-uj-bemutatoeszkozzel-bovult-az-iskola-repertoar

Castrum Sec Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark