Hírek

2016.07.23.Énykk Zrt. Szentgotthárd - Autóbusz pályaudvar kamera rendszer kiépítése

Szentgotthárd térsége közösségi közlekedése jelentős állomáshoz érkezett azzal, hogy előző év decemberében átadták a buszpályaudvart a vasútállomás szomszédságában.

A kormányzati és uniós forrásokra alapozva Szentgotthárd városa, az ÉNYKK Zrt., a GYSEV Zrt. 2013-ban sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Programja keretében a beruházásra. A projekt összköltsége nettó 217,5 millió forint volt, ebből a támogatott rész 198,4 millió forint. A pályázatnak köszönhetően a gotthárdi vasútállomás és az Ady Endre utca közötti területen új autóbusz-pályaudvar létesült.

Az új gotthárdi autóbusz-pályaudvar elhelyezésénél elsődleges szempont volt, hogy a vasúti raktárépület és a már korábban megvalósított P+R parkoló közötti területen legyen a buszforduló. A kivitelezés során megépült a pályaudvar úthálózatának egységes pályaszerkezete, a térfigyelő kamerarendszer, s fedett, részben védett buszvárók létesültek. Az informatikai fejlesztés eredményeként az állomás épületében és a peronokon is tájékozódni lehet a távolsági autóbuszok indulásáról és érkezéséről. Az utas tájékoztatási rendszer WIFI szolgáltatást is tartalmaz. Az új autóbusz állomáson került sor egy 13 db Bosch IP kamerából álló Intellio menedzsmenttel rendelkező kamera rendszer kiépítésére. A rendszer kiépítése együtt haladt az Autóbusz állomás építési munkálataival. A kamerák egy része, egy wifi gerinc segítségével csatlakozik, a központi menedzsment rendszerre. A rendszer egészét tudják felügyelni az Énykk Zrt. Szombathelyi Kamera felügyeleti központjában.

Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere elmondta, a beruházás nemcsak a városban, de a szlovén nemzetiség által is lakott környező településen élők közlekedését is nagyban megkönnyíti. Kérte az ÉNYKK Zrt. vezérigazgatóját és a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesét, ha lehetőség lesz rá, tatarozzák a vasútállomás épületét, és újítsák fel a régi buszállomás épületét.

Castrum Sec Team


2010 © castrumsec.hu developed by Webshark