Hírek

2010.12.23.Castrum Sec Kft. munkái az Intellio havi hírlevelében

Az Intellio december havi hírlevelében az elmúlt hónapokban átadott, kiemelkedő Castrumos projektről számol be.

Castrum Sec Kft.* által telepített Intellio videó megfigyelő rendszerek megbízhatóságáról.

Az alábbi három telepítésről szólnánk bővebben:

  1. Szombathelyi Haladás Labdarúgó Stadion
  2. Körmend város főtere és annak környéke
  3. Schott Forma Vitrum (ampulla gyár)

1. Szombathelyi Haladás Labdarúgó Stadion

A szombathelyi Haladás Labdarúgó Stadionban működő Intellio térfigyelő rendszer kiépítésekor a sportpálya biztonságossága volt a megbízó számára a legfontosabb szempont. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy mérkőzések alatt a lelátókon az összes problémás helyet, a szurkolókat és az esetleges randalírozókat is könnyen ellenőrizni lehessen, hogy szükség esetén azonnal intézkedhessenek.

A fedett lelátó tetejéről függesztve felszerelt speed dome kamerák tökéletes rálátást biztosítanak a kiemelt szektorokra. A kamerák kezelését a fontosabb mérkőzéseken a rendőrség végzi.
A rendszer érdekessége, hogy a kamerák és a szerver között WiFi-s hálózat került kialakításra. A megoldás előnye, hogy a kamerák képe bárhol egy mobil kliensen keresztül is megjeleníthető. A közeljövőben egy kamerával rendelkező rendőrségi busz is illeszthető lesz a rendszerhez, amely a nagyobb események biztosítása során mozgó parancsnoki központ funkciót lát majd el.

2. Körmend város főtere és annak környéke

2010 novemberében adták át Körmend város Szabadság terének új térfigyelő rendszerét. A kialakításnál az elsődleges szempont a főtér és a környező utcák megfigyelése volt.
A telepítés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minden megoldás esztétikus legyen, és egységes megjelenést képezzen az újonnan telepített dísz kandeláber lámpatestekkel.

A kamerák a nagy távolságok miatt réz és optikai kábellel csatlakoznak a kialakított hálózathoz, amelynek fogadó központja a Polgármesteri Hivatalban kapott helyet. A kamerák képei a tőle több mint 600 méter távolságra lévő rendőrség épületébe egy professzionális pont-pont alapú WiFi gerinchálózaton keresztül továbbítódnak, ahol a monitorozás a központi ügyeleten történik.
A PTZ-k előre programozott járőröző útvonalakat, illetve folyamatos pásztázást végeznek, mindemellett természetesen az ügyeletesnek is lehetősége van manuális vezérlésre.
A rendőrség épületére is került egy kamera, amelynek feladata a parkoló megfigyelése.
A jövőben tervezik a rendszer további kamerákkal történő bővítését, valamint rendszámfelismerésre alkalmas összetevők telepítését annak érdekében, hogy a városon átmenő forgalom jobban ellenőrizhető legyen.

3. Schott Forma Vitrum (ampulla gyár)

A Lukácsházán lévő, ampullákat gyártó Schott Forma Vitrum, egy analóg kamera rendszer kiváltására rendelt modern IP kamerarendszert a Castrum Sec Kft-től. A cél a minél teljesebb lefedettség biztosítása volt bel-, és kültéren egyaránt. A fix kamerák POE technológiával kapják az tápellátást, így a nehezen hozzáférhető helyeken, ahol külön áramforrás kiépítése nehéz vagy drága lett volna, a szükséges energiaellátást az Ethernet adathálózat maga biztosítja.

A telepítés során a gyengén megvilágított épületrészeknél kiváló érzékenységű intelligens kamerákat szereltek fel a jó minőségű képek elérése érdekében.
A 2010. november elején történt hivatalos átadás során a megrendelő képviselője elismerően nyilatkozott a kivitelező szakembereinek pontos, határidőre történő, esztétikus munkavégzéséről, továbbá a rögzített felvételek minőségéről és a rendszer felhasználóbarát, könnyen kezelhető felületéről.

További kérdés esetén lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal:

*A Castrum Sec Kft. Intellio Direkt Partner. Az Intellio Direkt Partnerek kizárólag Intellio kamera rendszerek telepítését és integrációját végzik, nagykereskedést nem folytatnak.

Intellio csapat


Kapcsolódó referencia:

2010 © castrumsec.hu developed by Webshark